Cronologia de l'evolució de la Inseguretat a Premiá de Mar. Des de inici de Maig al 05/07/2020

Que l'objectiu de qualsevol ciutadà de Premià de Mar en matèria de seguretat es que no hi hagi actes delictius es un fet evident, però diferents temes fan que això sigui pràcticament impossible per diferents motius sòcio-econòmics-culturals.

Veiem d'on venim i quines son les accions per mirar d'invertir la situació a 1 de maig de 2020 i com la veiem a data 5/07/2020 i les propostes per fer-ho possible

  1. Encara que tot ve de molt més enrere, volem centrar-nos en els fets dels dos últims mesos i establir d'on partíem a primers de Maig de 2020 d'una situació de no reconeixement de el problema de la inseguretat per part de l'equip de govern ni dels partits polítics, i com estem a dia de hui diumenge 05/07/2020 i quins són els temes que estan damunt de la taula per millorar considerablement en temes de seguretat a Premià de Mar
  2. Primers de maig, després de l'onada de robatoris, baralles i l'agressió a un mosso de paisà, van marcar les propostes d'ordre de el dia per a la reunió de la COAV de el dia 11/05/2020
  3. Dia 11/05/2020 reunió on exposem tots els problemes que estan patint els ciutadans de Premià de Mar (Podeu veure l'acta de la reunió en aquets enllaç) i on l'única resposta de l'Alcalde i del CAP de la Policia Local va ser parlar de les seves estadístiques i el bé que ho estava fent i que el problema eren les xarxes socials.
    .
  4. Uns dies després davant les critiques rebudes Sr. Pere Jané fa aquestes declaracions (Veure i escultar les declaracions del Sr CAP de la Policia Local de DdM)
  5. Dia 08/06/2020 primer comunicat conjunt de les AAVV mes afectades per la delinqüència a Premià de Mar (AAVV DELS BARRIS SANTA MARÍA-ANNA TIÓ, PREMIÀ CENTRE, CAN FARRERONS I TARTER-MARESME) arran de les declaracions de el CAP de la Policia Local en Xarxes socials (Podeu veure el comunicat a aquets enllaç)
  6. Dia 08/06/2020 Reunió amb el conseller d'interior Sr. Buch i tot el seu equip, equip de Govern i la COAV on tant el director general de la Policia, com el Sr. Buch insisteixen que les estadístiques són molt bones i indiquen que la delinqüència a Premià de Mar ha baixat, però que és cert que la Percepció de la gent és de molta inseguretat. Els diem a l'Conseller i tot el seu equip, que no és un tema de percepció subjectiva, sinó d'una REALITAT. (Veure Noticia a Radio Premia)
  7. Declaracions del Sr Buch i del Sr Alcalde després de la reunió amb la COAV (Podeu escoltar-les a aquets enllaç)
  8. Les AAVV DELS BARRIS SANTA MARÍA-ANNA TIÓ, PREMIÀ CENTRE, CAN FARRERONS I TARTER-MARESME prenen la decisió després d'escoltar les declaracions de fer un comunicat per llegir-lo en la reunió de la COAV de les 18 hores i marxar de la reunió, en senyal de protesta. (Podeu llegir el comunict conjunt en aquets enllaç)
  9. Aqui teniu l'acta de la reunió del 08/06/2020 en aquest enllaç
  10. El dimats 09/06/2020 preparem l'estratègia a seguir durant la setmana, que sabiem que seria dura i que entre altres coses la centrem en la sol·licitud d'una Taula de Seguretat.
  11. El dimecres 10/06/2020 es produeix la brutal agressió a una veïna de Premià de Mar i des de les 4 AAVV llancem un comunicat el dia 11/06/2020 després de confirmar amb la policia que l'agressió s'havia produït. (Veure notícia en aquets enllaç)
  12. Dimeres a las 12 del mati entrem l'instancia solicitant la Taula de Seguretat (veure el document en el aquest enllaç)

  13. Dijous publiquem el comunicat de rebuig de qualsevol acte de violència i en particular el de l'agressió sexual a una veïna de Premià de Mar a la qual mostràvem en el comunicat el nostre suport.
  14. Dijous C's sol·licita reunió de la junta de portaveus per al divendres a la tarda.
  15. Divendres 12/06/2020 l'equip de govern ja reconeix que les estadístiques no reflecteixen la realitat i que posa damunt la taula mesures immediates de reforç i la creació de la Taula de Seguretat (veure enllaç aquí)
  16. Divendres després de la reunió de portaveus s'aprova la creació de la Taula de Seguretat i un paquet de mesures a posar en marxa (Veure el nostra escrit en aquets enllaç)
  17. La convocatòria de la 1a reunió de la Taula de Seguretat és el dia 19/06/2020 on alguns partits polítics es van entestar en què l'únic problema de la inseguretat de PDM era el recismo pels fets de diumenge passat 14/06/2020 a la qual vam defensar que en pdM no hi ha un problema de racisme, sinó de delinqüència (aquí podeu veure l'acta de la reunió en aquets enllaç)
  18. Valoració de la primera taula de Seguretat (Escolta les declaracions amb aquet enllaç)
  19. Propostes de la COAV (propostes consensuades de totes les AAVV de PdM veure les propostes a aquets enllaç) per la 3ª reunió de la Taula de Seguretat del dia 29/06/2020
Es evident que la delinqüència continuarà però esta en les mans de tots denunciar-la per que podem combatre-la

Comentarios

Entradas populares de este blog

Comunicat d'agraïment (de nou consensuat) AVV Barri Tarter-Maresme i AVV Premià Centre-Can Farrerons a les Veïnes i Veïns de Premià de Mar