COMUNICAT CONJUNT DE LES ASSOCIACIONS DE VEÏNS DELS BARRIS SANTA MARÍA-ANNA TIÓ, PREMIÀ CENTRE, CAN FARRERONS I TARTER-MARESME.

COMUNICAT CONJUNT DE LES ASSOCIACIONS DE VEÏNS DELS BARRIS SANTA MARÍA-ANNA TIÓ, PREMIÀ CENTRE, CAN FARRERONS I TARTER-MARESME.


     Des de fa temps i de manera reiterada, les associacions d'aquests 4 barris, venim denunciant a l'Ajuntament, a través de les reunions de la COAV, una falta seguretat ciutadana al carrer, acompanyada de sensació d'inestabilitat i falta de presència policial. Sempre hem traslladat en aquestes reunions bimensuals entre la COAV i l'ajuntament, els casos, els llocs i els punts més “intensos” del nostre municipi. Ens hem fet valer com a representants de les nostres associacions, informant i repetint, que som un pont entre l'administració i els barris. Estem a primera línia copsant l'ànim, recollint les queixes de les nostres veïnes i veïns, per tal de poder traslladar aquests neguits a l'ajuntament; i de la mateixa manera ho fem a la inversa, traslladem missatges de calma i missatges tranquil·litzadors,  de part de l'ajuntament cap a les nostres veïnes i veïns.

      Aquestes darreres setmanes, en ple desconfinament, hi ha hagut diverses agressions a gent gran per prendre'ls mòbils o joies que duien posades, insults i agressions a dones i adolescents, mofa i escarni als vianants per portar mascareta, trencament de miralls de cotxes, robatoris a plena llum del dia, aldarulls amb violència. Només cal fer memòria i  recordar el 7 maig, entre els carrers de la Mercè, Ramon i Cajal quan es van enfrontar dues bandes, amb pals, i arma blanca. Al carrer Núria, aquesta setmana, altre baralla amb violència i vandalisme. El dimarts, a la plaça d'Ernest Lluch on va començar una forta baralla entre unes 30 persones amb arma blanca i pals, sent aquests punts, un dels epicentres d'aldarulls que ja fa temps venim denunciant. Sumem l'agressió patida per un vianant a la Gran Via a ple dia, el desassossec i angoixa manifesta dels veïns adjacents als pisos ocupats de la plaça Dr. Ferran i al Barri Santa Maria, Santa Anna-Tió. Podríem continuar aportant dades i queixes de les veïnes i veïns, dels comerços dels nostres barris, per tal que aquestes entressin a formar part de les famoses estadístiques i no quedessin en l'oblit, ja que existeixen fets que no han arribat a denunciar-se o bé per desídia, o per pèssimes experiències a l'hora d'interposar una denúncia, o bé per poca la confiança que té la gent en els cossos de seguretat.


     És un fet, que com a responsabilitat inherent en l'acte de representar als nostres conveïns, la nostra actuació davant de qualsevol circumstància ha de ser impol·luta, de manera tranquil·la, i amb compromís. Per la qual cosa, vam assolir la comesa de no posar més pressió a una situació, ja per si mateixa, tensa a conseqüència de la pandèmia i el confinament. Al si de la reunió del proppassat 11 de maig es va traslladar la sensació de desvaliment per part de la ciutadania davant aquests fets. Vam sortir preocupats per dues raons, la primera perquè no vam trobar uns interlocutors que ens donessin respostes o solucions, ja que ens vam sentir obviats amb estadístiques, i amb comentaris sobre les maldats o bondats de les xarxes socials. I la segona perquè veiem amb neguit la creixent demanda de crear grups de vigilància veïnal, i d'organitzar-se per convocar una manifestació.

     A conseqüència dels fets ja esmentats, per responsabilitat i compromís amb les nostres veïnes i veïns, fem aquest comunicat amb manifestació tàcita de mostrar la nostra disconformitat per la resposta donada de part l'equip de govern davant els fets traslladats a totes les reunions. Demanem que la problemàtica s'abordi de manera general (ampliació del cos de policia, augment de patrulles, recuperar la policia de carrer, sobretot més presència policial) i no només pels actes delictius. De la mateixa manera, demanem que l'ajuntament actuï de pressa per frenar aquesta escalada d'inseguretat i salvaguardi els principis de la convivència ciutadana.


     Manifestem que per tot el que s'ha exposat en les anteriors línies, per coherència en tot allò que hem anat traslladant a l'equip de govern a les reunions conjuntes de la COAV,  i que reiteradament han estat obviades i menystingudes, però sobretot perquè recolcem a les nostres veïnes i veïns en la seva percepció real dels fets en l'actual situació de malestar veïnal, que abandonem aquesta reunió. Dit això, deixem les portes obertes, els ponts estesos, per treballar conjuntament en la solució d'aquesta problemàtica, tal i com se'ns ha posat damunt la taula a la darrera reunió amb el Exc. Sr. Buch, conseller d'Interior.

Des de tots els ambits, seguirem treballant per tots els premianencs i per la seva seguretat.

Comentarios

  1. Mi comentario, es el siguiente, tanto la policia Municipal.. como los Mosos de Escuadra, menos pasear en coche, y mas patrullar a pie.. gastarian zapatos, si.. pero la gasolina es mas cara.. y tál como está el pais hay que ahorrar.. y más presencia policial por el pueblo, pues parece que sean invisibles..

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Comunicat d'agraïment (de nou consensuat) AVV Barri Tarter-Maresme i AVV Premià Centre-Can Farrerons a les Veïnes i Veïns de Premià de Mar